Zapomenuté heslo

Komora záchranářů zdravotnických záchranných služeb České republiky

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ GARANTKY PROJEKTU ZLATÝ ZÁCHRANÁŘSKÝ KŘÍŽ ke kauze falešného hrdiny ZZK za rok 2016

29.06.2017

Reportáž v Blesku ze dne 28.6.2017,  je prvním přímo mnou iniciovaným zahájením procesu  očištění dobrého jména projektu Zlatý záchranářský kříž a špíny, která teď doléhá na všechny záchranáře a dobrovolné hasiče. Sama jsem k rozkrytí poskytla informace doposud nepublikované a oficiální prohlášení.

Prohlášení se vztahuje k události Dobrovolný hasič si kvůli metálu vymyslel, že zachránil dítě a degradoval tak práci stovek poctivých lidí a činy skutečných hrdinů :-(

NIKDY NEBYLO A NIKDY NEBUDE POVINNOSTÍ Kanceláře Pražského hradu

prověřit jakékoli naše návrhy na ocenění.

Přijetí na Pražském hradě je naopak nejvyšší možnou ctí, které se dostává výjimečným lidem, pravým laureátům ZZK. Je velkou ctí pro všechny, že pan prezident uděluje ocenění v hlavních kategoriích přímo ze svých rukou. K přídavným oceněním se pan prezident Miloš Zeman pouze připojuje svou gratulací, tak jak tomu je v tomto případě. V minulosti tak činili i jeho předchůdci Václav Havel a Václav Klaus.

Rovněž naší povinnosti NENÍ a dle statutu NEBYLO prověřit nominace, které nám přicházejí z centrály Sdružení dobrovolných hasičů, protože se nejedná o laickou nominaci, nýbrž standardními postupy ověřenou, posléze přímo z Ústředí SDH ČMS poslanou nominaci.

Nominace nám byla doručena bez doprovodného dopisu, který jsem obdržela elektronickou formou až tento týden. Pan starosta SDH ČMS Richter se mi již písemně omluvil, jeho písemnou omluvu jsem obdržela také tento týden.

doprovodný dopis plný pravopisných chyb

Laické nominace prověřujeme VŠECHNY bez ohledu na to, jestli se jedná o nominaci  dospělého hrdiny nebo dítěte,  dokonce máme  i pár drobných pokusů o přikrášlení, většinou od ambiciózních rodičů hrdiny. Nikdy jsem ještě nebyla konfrontována s natolik vykonstruovanou  lží a  podvodem takového rozsahu.

Vůbec si nedovedu představit, že bych nedůvěřovala samotné nominaci například od Červeného kříže, Vodní záchranné služby, Horské služby, Letecké záchranné služby,  jakékoli z nejvyšších řídících instancí dobrovolného hasičství, natož kterékoli profesionální složce IZS.

Pokud nemůžeme věřit zdokumentovaným a prověřeným resortním nominacím nebo oceněním od hejtmanů krajů, prezídií bezpečnostních sborů ani ministerským oceněním, tedy jinými slovy sami sobě, tak již nikomu.

poštou vrácený odznak ZZK, diplom a vázu si ovšem ponechal

NESMÍRNĚ si  vážím iniciativy paní starostky obce Ing. Dagmar Smetiprachové. Její podnět byl  také následně excelentně vyšetřen  a celá kauza rozkryta vyšetřovatelem spadajícím pod KŘ PZ Policie Pardubického kraje,  panem poručíkem Bc. Pavlem Ešpandrem, který se do kauzy zakousl a rozkryl všechny jemné nuance tohoto vskutku velmi nešťastného případu.

Brno, dne 28.6.2017

MUDr. Gianna Conti Bradáčová, MBA

Garantka projektu ZZK ČR a SK

Komentáře k článku
  • Jan Žoha Reagovat 29.06.2017
    Tak "dobráci" jsou zájmová skupina, ve které má minimálně 50% členů Efkovou diagnózu. Takže se není čemu divit. Když si nevymyslí hrdinský čin, tak založí požár, aby ho mohli následně sami uhasit. Ve svých osobních vozidlech používají modré majáky, aby tak při cestě na stanici ohrozili sebe a své okolí. Úsměvné. Tímto se omlouvám normálním dobrákům, ale takových je pomálu.
  • Jan Pokorný Reagovat 30.06.2017
    No když ani nikomu krom hrubek nevadilo z celého HZS aparátu to silné řezné poranění na krční tepně (aorta).... tak se už opravdu nelze divit vůbec ničemu... Profesionální složky mají ocenění zjevně jen jako přítěž a jedno z tísíců papírování, takže jsou rádi, když to můžou rychle smáznout, ten dopis nemohl nikdo ani číst. Pokud jo tak o to hůř, to si pak lze zhruba představit jak by to asi vypadalo, kdyby se uvedla v život myšlenka ZZS řízené kompetentní a všeznalou generalitou HZS....

Copyright © Komora Záchranářů. Všechna práva vyhrazena.